• Beogradski pantomimičari beogradizuju

  Beogradski pantomimičari beogradizuju
  U nedelju, 10. juna, od 14č do 16č, na novobeogradskoj replici Terazija

  Beograd, 8. jun 2012 – Svetska organizacija pantomimičara i Beogradska škola pantomime na čelu sa glumcem Markom Stojanovićem organizovaće besplatne kreativne radionice pantomime za decu i omladinu u nedelju, 10. juna, od 14 do 16 sati, na novobeogradskoj replici Terazija u okviru projekta „Beogradizacija Beograda“.

  Radionice će držati Marko Stojanović, Bojan Mijatović i mladi pantomimičari oštećenog sluha iz škole «Stefan Dečanski» u Beogradu.

  Sve zainteresovane čujuće i osobe sa oštećenim sluhom, mogu učestvovati u ovoj radionici, naučiti nekoliko osnovnih pokreta pantomime i na kraju uživati u odlomcima iz predstave „Drvo života“ trupe «Beogradskih pantomimičara» koja je dobila veliki broj nagrada i učestvovala na festivalu BITEF 2009.

  Trupu «Beogradski pantomimičari» koja radi pod pokroviteljstvom Svetske organizacije pantomimičara čine i mladi umetnici oštećenog sluha koji su prošli kroz školu pantomime projekta «Muzika tišine» koji je u 2010. proglašen za «Zvezdu Beograda».

  Više o «Beogradskim pantomimičaraima» možete saznati na www.pantomima.rs, jedinom web sajtu o pantomimi na srpskom jeziku. U inkluzivnom umetničkom projektu «Muzika tišine» imate informacije na www.muzikatisine.rs , a sva pitanja o pantomimi postavite Marku Stojanoviću na marko@pantomima.rs.

  Objavljeno 08.06.2012 u Novosti