Клуб љубитеља пантомиме

Асоцијација уметности и медија – Помоћ за младе и здравље

После много година хуманитарног рада Марко Стојановић са породицом и пријатељима 1.1.2001. оснива удружење са дугачким називом који треба све да објасни – Асоцијацију уметности и медија-Помоћ за младе и здравље.

АУМ-ПМЗ је непрофитна и невладина организација која повезује уметнике и професионалце из медија са угроженим особама. Основна опредељење Асоцијације уметности и медија су млади, њихово здравље и добробит.

Три су примарна задатка којима се бави – здравствена превенција, социјална реинтеграција и еволуција уметности и медија. Један од најважнијих активности је промоција младих уметника.

У оквиру АУМ-ПМЗ пантомима природно има веома важно место и као самостална уметност и као друштвено интегративни процес за децу и младе оштећеног слуха и као средство, промотивни алат других активности Асоцијације.

Веома брзо у оквиру Асоцијације почиње да функционише ”Клуб љубитеља пантомиме” који има за циљ да окупи људе из уметности и медија који својим утицајм могу да помогну промовисању пантомиме у Србији (СРЈ, СЦГ).

Више о Асоцијацији на www.asocijacija.rs