var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-405734-30']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })();

Marko uzvraća udarac

Nakon oko 100 izvođenja u zemlji i inostranstvu predstave ”Čekajući nebo” i izuzetnog uspeha za jednu ”pantomimsku predstavu” 1998. godine je realizovana istorijska komedija bez reči iliti špageti vester u nemom desetercu ”Marko uzvraća udarac” za koji su libreto napisali Srđan Koljević i Petar Grujičić, režirao je ponovo Stiven Egnju, a igrali su pored Marka Stojanovića kao Marka Kraljevića, Dimitrije Ilić u ulozi Šarca, Nikola Bulatović u ulozi Crnog Arapina, Ana Ignjatović kao Arapinova ljuba i Danijela Vranješ, a kasnije Tanja Bijelić kao Vila Ravijojla.

Predstava je imala veliki odjek u medijima, ali je odigrana svega nekoliko puta zbog odlaska na odsluženje vojnog roka Marka Stojanovića krajem 1998., a kasnije i bombardovanja tokom 1999. i nikada nije obnovljena.

Sa gašenjem predstave ”Marko uzvraća udarac” praktično je ugašena i Trupa odnosno Agencija Bufa, nakon čega Marko Stojanović nastavlja sa solo nastupima.