Trupa Buffa

U novembru 1994.godine Marko Stojanović osniva agensciju za marketing i produkciju pod nazivom ”Agencija Bufa” (Agencija Buffa) koja će u narednih 5 godina biti ”domaćin” neformalne pozorišne ”Trupe Bufa” koja će realizovati dve celovečernje predstave bez reči ”Čekajući nebo” 1996. u koprodukciji sa Festivalom monodrame i pantomime u Zemunu i ”Marko uzvraća udarac” 1998. u saradnji sa Malim pozorištem ”Duško Radović” u Beogradu.

21. Festival monodrame i pantomime 1996

Marko Stojanović i Agencija Bufa su 1996. pomogli i oživljavanje pantomimskog dela 21. Festivala monodrame i pantomime u Zemunu, kada su organizovali trodnevne radionice pantomime koje su vodili Ivan Klemenc, Marko Stojanović i studenti škole ”Marsel Marsoa” u Parizu čije su učešće na Festivalu takođe inicirali i suorganizovali.

U koprodukciji Agencije Bufa i Festivala monodrame i pantomime u Zemunu je nastala i komična melodrama bez reči ”ČEKAJUĆI NEBO”.

Ofer Blum u Srbiji

Drugari sa klase iz škole Marsel Marsoa u Parizu, Ofer Blum iz Iraela i Marko Stojanović se ponovo sreću u junu 1998.godine u Beogradu. U saradnji sa Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu i Barlet festivalom u Barajevu, Agencija Bufa i Marko Stojanović organizuju mini turneju Oferu Blumu u Srbiji (SRJ). Zajedno su nastupali na Zmajevim dečijim igrama u Novom Sadu gde su držali i radionicu, kao i na Barlet festivalu u Barajevu.

Protiv raka u dva čina

U Beogradu su 12. juna 1998. organizovali humanitarno veče ”Protiv raka u dva čina” u Malom pozorištu Duško Radović, gde su izveli predstave ”Moj život” Ofera Bluma i ”Čekajući nebo” jednu za drugom u prisustvu mnogih zvaničnika među kojima je bio i NJE Ambasador Izreala u SRJ. Te večeri su svi platili ulaznicu čak i predstavnici medija, novinari, zaposleni u pozorištu i oni koji su bili na sceni jer je sav prihod bez odbitaka bio namenjen Dečijem odeljenju Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Ofer i Marko su i obišli Odeljenje i zabavljali decu koja su se u tom trenutku lečila bolnički.

Akcija odnosno Marko Stojanović kao inicijator i Agencija Bufa kao organizator su dobili i ”Ružičasti Gran Pri” koji je dodeljivao Radio 202.

Karta za sreću na RTS-u

Pored nebrojenih nastupa na svim televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, mnogim regionalni i lokalnim televizijama, Marko Stojanović je bio pozvan da kreira serijal kratkih pantomimskih TV skečeva na različite teme u emisiji ”Marketing Ekspres” koja je emitovana subotom na prvom programu RTS.

Po jedan skeč je emitovan svake subote i bio je osnov za pitanje u nagradnoj igri ”Karta za sreću”.

Taj rad na televiziji je iskristalisao lik koji se stalno provlačio kroz razne kratke nastupe Marka Stojanovića i kasnije dobio ime ”Gosn. Vić” pod kojim se pojavljivao u raznim medijima.

Iako je Marko Stojanović nastupao sam, pod svojim, a ne imenom Trupe niti Agencije Bufa, navedeni serijal je bio veoma značajan za popularisanje pantomime u Srbiji (SRJ).