Трупа Buffa

У новембру 1994.године Марко Стојановић оснива агенсцију за маркетинг и продукцију под називом ”Агенција Буфа” (Agencija Buffa) која ће у наредних 5 година бити ”домаћин” неформалне позоришне ”Трупе Буфа” која ће реализовати две целовечерње представе без речи ”Чекајући небо” 1996. у копродукцији са Фестивалом монодраме и пантомиме у Земуну и ”Марко узвраћа ударац” 1998. у сарадњи са Малим позориштем ”Душко Радовић” у Београду.

21. Фестивал монодраме и пантомиме 1996

Марко Стојановић и Агенција Буфа су 1996. помогли и оживљавање пантомимског дела 21. Фестивала монодраме и пантомиме у Земуну, када су организовали тродневне радионице пантомиме које су водили Иван Клеменц, Марко Стојановић и студенти школе ”Марсел Марсоа” у Паризу чије су учешће на Фестивалу такође иницирали и суорганизовали.

У копродукцији Агенције Буфа и Фестивалa монодраме и пантомиме у Земуну је настала и комична мелодрама без речи ”ЧЕКАЈУЋИ НЕБО”.

Офер Блум у Србији

Другари са класе из школе Марсел Марсоа у Паризу, Офер Блум из Ираела и Марко Стојановић се поново срећу у јуну 1998.године у Београду. У сарадњи са Змајевим дечијим играма у Новом Саду и Барлет фестивалом у Барајеву, Агенција Буфа и Марко Стојановић организују мини турнеју Оферу Блуму у Србији (СРЈ). Заједно су наступали на Змајевим дечијим играма у Новом Саду где су држали и радионицу, као и на Барлет фестивалу у Барајеву.

Против рака у два чина

У Београду су 12. јуна 1998. организовали хуманитарно вече ”Против рака у два чина” у Малом позоришту Душко Радовић, где су извели представе ”Мој живот” Офера Блума и ”Чекајући небо” једну за другом у присуству многих званичника међу којима је био и ЊЕ Амбасадор Изреала у СРЈ. Те вечери су сви платили улазницу чак и представници медија, новинари, запослени у позоришту и они који су били на сцени јер је сав приход без одбитака био намењен Дечијем одељењу Института за онкологију и радиологију Србије.

Офер и Марко су и обишли Одељење и забављали децу која су се у том тренутку лечила болнички.

Акција односно Марко Стојановић као иницијатор и Агенција Буфа као организатор су добили и ”Ружичасти Гран При” који је додељивао Радио 202.

Карта за срећу на РТС-у

Поред небројених наступа на свим телевизијама са националном покривеношћу, многим регионални и локалним телевизијама, Марко Стојановић је био позван да креира серијал кратких пантомимских ТВ скечева на различите теме у емисији ”Маркетинг Експрес” која је емитована суботом на првом програму РТС.

По један скеч је емитован сваке суботе и био је основ за питање у наградној игри ”Карта за срећу”.

Тај рад на телевизији је искристалисао лик који се стално провлачио кроз разне кратке наступе Марка Стојановића и касније добио име ”Госн. Вић” под којим се појављивао у разним медијима.

Иако је Марко Стојановић наступао сам, под својим, а не именом Трупе нити Агенције Буфа, наведени серијал је био веома значајан за популарисање пантомиме у Србији (СРЈ).